PROČ SE MŮŽE PLYNOVÉ OHNIŠTĚ STÁT IDEÁLNÍ VOLBOU PRÁVĚ PRO VÁS

Mnozí z nás touží po útulných a příjemných chvílích strávených venku, chladné podzimní počasí nám může ale pobyt na terase nepříjemně zkomplikovat. Často ani v létě nebývají večery natolik teplé, abychom se venku cítili příjemně. Z tohoto důvodu  je důležité mít k dispozici vhodný zdroj tepla, který nejen zvyšuje pohodu, ale také přináší estetickou hodnotu a atmosféru. Plynová ohniště se staly jednou z nejoblíbenějších možností pro doplnění venkovních prostor, a to s řadou pozitivních vlastností, které je odlišují od klasických ohnišť. Tato moderní alternativa na plyn se hodí jak na zahrady, tak i na městské terasy či balkony. Vhodná je i do omezených prostor. Ohniště udělá radost každému, kdo si chce užít atmosféru otevřeného ohně. Ohniště jsou také originálním doplňkem pro každou restauraci, vinařství, penzion i hotelový resort.

Plynová ohniště zpravidla využívají jako palivo propan, zemní plyn či jiné zkaplaněné plyny (tím se odlišují od bio krbů, které využívají biolíh). Připojení k zemnímu plynu může být výhodné pro ty, kteří chtějí trvalý a ekonomický zdroj energie, zatímco propanová varianta je ideální pro ty, kteří nemají přístup k zemnímu plynu.

Přestože plynová ohniště oplývají množstvím pozitivních vlastností, před nákupem je důležité zvážit i možná negativa.

Screenshot 2023-11-07 153351

 

Pozitiva plynových ohnišť:

  1. Bezproblémové použití: Jedním z hlavních důvodů, proč se mnozí lidé rozhodují pro plynová ohniště a krby, je jejich snadné ovládání. Stačí jen stisknout tlačítko a máte okamžitý, konzistentní zdroj tepla bez nutnosti manipulace s dřevem či uhlím.

  2. Čistota a údržba: Oproti tradičním krbům, které produkují saze a popel, plynová ohniště produkují méně nečistot a nevyžadují tak intenzivní údržbu. To znamená, že můžete víc času trávit užíváním ohniště a méně času čištěním.

  3. Estetika a design: Plynová ohniště často nabízejí moderní a elegantní design, který může skvěle doplňovat venkovní prostor. Mnoho z nich také umožňuje různé úpravy plamene, což přidává do atmosféry romantiku a pohodu.

  4. Energetická účinnost: Moderní plynová ohniště jsou často navržena s důrazem na úsporu energie, což znamená nižší náklady na provoz ve srovnání s jinými druhy krbů.

  5. Bezpečnost:  Jedním z hlavních faktorů, kterými se plynová ohniště vyznačují, je jejich vysoká úroveň bezpečnosti. 

Negativa plynových ohnišť:

  1. Výchozí náklady: V porovnání s některými jinými zdroji tepla pro venkovní prostory, mohou být náklady na pořízení plynového ohniště vyšší. 

  2. Omezená autenticita: Pro některé milovníky tradice může chybět autenticita a atmosféra klasických krbů, kterým slouží jako palivo dřevo. Plynová ohniště mohou být považovány za méně romantické než jejich klasické protějšky.

Závěrem

Při rozhodování o tom, zda investovat do plynového krbu (ohniště) pro vaši terasu či zahradu, je důležité zvážit jak pozitiva, tak negativa. S jejich moderním designem, jednoduchým ovládáním a čistotou se ptato ohniště stávají atraktivní volbou pro ty, kteří chtějí vytvořit příjemnou atmosféru bez zbytečné námahy. Na druhou stranu, náklady na pořízení, omezená autenticita a závislost na zdroji energie mohou být důležité faktory, které byste měli zvážit předtím, než se rozhodnete pro konkrétní typ krbu pro vaše venkovní prostory.

Naši nabídku plynových ohnišť a bio krbů si můžete prohlédout ZDE.